Back to All Events

To Be Announced


To Be Announced

Galleri TM51 åpner; TM51 WINDOW GALLERY – Et nytt visningsrom med en ny gruppeutstilling av rykende fersk, norsk samtidskunst som kommer til å sette spor i tiden fremover. 

Fredag 18. oktober åpner Galleri TM51 et nytt visningsrom med en ny gruppeutstilling. Med utstillingen “TO BE ANNOUNCED” markerer galleri TM51 en helt ny avdeling; TM51 WINDOW GALLERY på Fridtjof Nansens plass 6, rett ved Oslo Rådhus.

Galleri TM51 fortsetter med galleridrift i Thorvald Meyersgate 51, men åpner nå et nytt visningsrom for å vise mer av spennende norsk samtidskunst. “TO BE ANNOUNCED” er en gruppeutstilling med kunstnerne Signe Solberg, Frode Markhus, Siv Bugge Vatne, Petter Buhagen og Erik Tidemann. Verkene som vises rommer bredt og sterkt visuelt og innholdsmessig, fra prosessorientert og mytisk til metodisk og humoristisk.

Utstillingsåpningen er en unik anledning til å komme på kloss hold på alle verkene til kunstnerne, da gallerirommet vil være åpent for publikum. I resten av utstillingsperioden er verkene synlige 24/7, gjennom store glassvinduer fra to sider, men dørene åpnes da kun etter avtale med galleriet.

Collagene til Siv Bugge Vatne er sammensatt av utallige små tegneserieutklipp. I Rooms with colours and black slipping away testes grensen ut for hvordan man mentalt kan samle visuelle fragmenter til ett bilde. De utklipte tegneseriefargene beveger seg gjennom collagene, og en spenning på randen til kollaps mellom det figurative og det abstrakte oppstår.

Signe Solberg arbeider abstrakt med skulptur, installasjon, stedsspesifikk kunst og problemstillinger rundt det monumentale. Hello Creature II er laget i patinert stål, og Solberg har arbeidet intuitivt med materialet ved å sveise og kappe av skulpturen inntil hun har oppnådd den riktige formen.

Petter Buhagen har en metodisk tilnærming til materialer og jobber hovedsaklig todimensjonalt på papir. "Pages from a Biography" er en serie digitale trykk. Ufiksert printertoner er påført sidene i en bok med hendene. Sidene er deretter skannet, forstørret og trykket, og viser en registrering av interaksjonen mellom tekstens materielle betingelser: papir, hender og blekk.

Frode Markhus arbeider hovedsakelig med maleri, men lager også skulpturer og installasjoner. Arbeidene hans kan betegnes som en type rastløs virkelighetsflukt og forteller bruddstykker av en fortelling som inngår i en større metanarrativ. Maleriene oppnår en kroppslig og rituell karakter som veksler mellom klarhet og kompleksitet, det primitive og poetiske, det forføreriske og det irrasjonelle.

Erik Tidemann viser en av sine nye skulpturer til denne utstillingen. Hans verk R.O.N er laget av glassfiberarmert polyester, og uttrykket har et bein i både det groteske og det absurde, det utenomjordiske og populærkulturelle her og nå. Tidemanns skulptur inntar rommet med kroppslig tilstedeværelse, og konfronterer med humor og gjenkjennelighet.

Earlier Event: September 13
All Your Vectors Are Belongs To Us
Later Event: November 23
Flesh Studies