Back to All Events

Utstillingsvindu for misfornøyelsen


  • TM51 Infill 5 Parkveien Oslo, Oslo, 0350 Norway (map)

Utstillingsvindu for misfornøyelsen
Christopher Nielsen

14. August kl. 18.00, TM51 Infill (Parkveien 5), Oslo


Konseptualist, tegneserieskaper og selvutnevnt misantroposof Christopher Nielsen er fortsatt misfornøyd. Aller mest misfornøyd er han med den blå-blå regjeringens kulturpolitikk og Oslo bystyres rasering av alternative byrom og kulturhistoriske bygg. TM51 er glad for å kunne presentere prosjektet Utstillingsvindu for misfornøyelsen som åpner midt i  kommunevalgkampen, fredag 14. august.

Utstillingsvinduet omfatter flere portretter av kjente og kjære politikere, kulturbyråkrater og bystyremedlemmer i en totalinstallasjon med tegninger, funnede gjenstander, grafitti, maleri og lys. Utstillingsvindu for misfornøyelsen er en videreførelse av Nielsens misfornøyelsesprosjekt, tidligere presentert på Henie Onstad Kunstsenter med totalinstallasjonen Misfornøyelsespark, i forbindelse med separatutstillingen Jeg er bare en enkel konseptualist fra Ulsrud i 2014. Også på TM51 Infill vil Nielsen gi en satirisk og humoristisk harselas av eiendomsselskaper, politikere og andre som utarmer Oslo til en spøkelsesby med glatte fasader, kommersialiserte og pregløse byrom. Utstillingen er laget i samarbeid med Inhouse tagger Ridder og lærling Ane Barstad Solvang. Utstillingen vil stå fra 14. August – 27. September 2015.

Christopher Nielsen (f.1963) er en norsk tegneserieskaper, dramatiker og animasjonsfilmsskaper, kjent for sitt satiriske, humoristiske og grenseoverskridende univers. På 1980-tallet ble han kjent gjennom sine tegneserier i Gateavisa. Han er spesielt kjent for seriene Narvere, To trøtte typer og Hold Brillan, samt sitt nære samarbeid med bandet Jokke & Valentinerne. Nielsens kunstnerskap omfatter mange ulike kunstarter, både som animasjonsfilmskaper med filmen Slipp Jimmy fri (2006) og Rulletrappen (2014) og som dramatiker for Nasjonalteateret, med oppsetningen Verdiløse menn (2008). Han har deltatt med totalinstallasjoner på Statens Kunstutstilling og i 2014 – 2015 presenterte Henie Onstad en større separatutstilling av Christopher Nielsens kunstnerisk virke.

 

 

 

Earlier Event: June 18
Tie Me Up Tie Me Down
Later Event: September 12
Dr. Strand