Back to All Events

Hommage à David Bowie (1947-2016)


Mick Rock
Hommage à David Bowie

TM51 Window Gallery (Fritjof Nansens plass 6)
30. april - 22. mai 2016

Dette uttalte David Bowie etter å ha sett resultatene av sin første fotosesjon med Mick Rock i mai 1972. Måneden etter ga Bowie ut sitt sjelsettende album The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars. Med dette albumet ble hans alter ego Ziggy Stardust skapt i form av en magisk, glitterkledd eventyrskikkelse som brøt ned skillelinjene mellom maskulin og feminin, hetero- og homofil, fakta og fantasi. Musikkhistorien ble forandret og David Bowie ble raskt en verdensstjerne av dimensjoner. Etter suksessen med den første fotosesjonen ble Mick Rock med som nøkkelpassasjer i gruppen. Han ble senere introdusert til andre artister som hadde fellestrekk med Bowie, som Lou Reed, Iggy Pop og Queen. Dermed fikk han tilnavnet «The Man that Shot the 70´s». Hans bilder og artistene som han fotograferte fortsetter å inspirere i vår postmoderne verden.

Utstillingen er kuratert av Jan Walaker.

For spørsmål eller interesse om fotografiene, kontakt TM51.

Hvert fotografi må bestilles og blir levert signert og nummerert direkte fra Mick Rock. FedEx fra USA tilkommer. 

Mick Rock ble født i London i 1948 og er utdannet ved Cambridge Universitet. Det var her han møtte legandariske Sid Barret, som var med på å starte Pink Floyd. Han har arbeidet med musikkartister som David Bowie, Lou Reed, Queen, Iggy Pop, Roxy Music, The Ramones, Talking Heads, Joan Jett og Blondie. Han er en pioneer innen musikkvideo og produserte og regisserte musikkvideoene til Bowie; «John, I´m only dancing», «The Jean Genie», «Space Oddity» og «Life on Mars». Hans senere fotografier inkluderer artister som Snoop Dog, The Black Keys, Skrillex, Daft Punk, Lady Gaga og Pharell. Mick Rock har hatt utstillinger i London, New York, Tokyo, San Fransico og Las Vegas. Hans siste utstilling i Los Angeles høsten 2015 trakk over 1500 mennesker på åpningskvelden.

Earlier Event: March 10
Ingrid Toogood
Later Event: April 30
A Reluctant Self-Portrait