Back to All Events

Copy of Of Ambiguity


  • Galleri TM51 6 Fridtjof Nansens plass Oslo, Oslo, 0160 Norway (map)
TM51-Ove Kvavik.jpg

OVE KVAVIK -
Of Ambiguity

 

TM51 Window Gallery (Fridtjof Nansens plass 6) og TM51 Infill (Parkveien 5)
Utstillingsåpning
28 Juni 2019 kl. 18.00, Fridtjof Nansens plass 6

“Man must not attempt to dispel the ambiguity of his being but, on the contrary, accept the task of realising it.” 

- Simone de Beauvoir

 

I utstillingen Of Ambiguity vises arbeider som, på forskjellige måter, tar for seg søken etter mening og møtet med livets tvetydighet: en fjellklaterer, en astronaut og bilder av stjernetåker. 

 Utstillingen er inspirert av Simone de Beauvoirs bok Ethics of Ambiguity hvor hun argumenterer for at alle deler av vår eksistens er tvetydig. Vår moralske oppgave er å akseptere denne tvetydigheten. Mening er ikke satt, men alltid i flux, og det finnes ingen permanent løsning. Jo mer man prøver å kontrollere og mestre verden, jo større er risikoen for å miste fotfestet. 

 Høye ambisjoner kombinert med store ressurser fører ofte individer og nasjoner inn i en absurd og selvdestruktivt leting etter mening. Dette ser vi for eksempel i køene med personer som skal bestige verdens høyeste fjell, der en av ti dør, de aller fleste på vei ned fra fjellet

 Det er ikke bare i filosofien vi finner tvetydighet. Moderne fysikk har gitt oss konsepter som usikkerhets prinsippet, observatør effekten og den velkjente Schrödingers katt. Selv lyset oppfører seg både som en partikkel og en bølge, det kommer helt an på hvordan man velger å observere det. Dette visualiseres i de to fotografiene av stjernetåker med samme tittel som utstillingen. Bildene består av både positiv og negativ versjon av seg selv. Fargene er originale, mens kontrasten er negativt. 

  

Ove Kvavik (f. 1985) arbeider innen en rekke medier. Han tar ofte utgangspunkt i velkjente motiver som han rekonstruerer, slik at de mister sine originale meninger. Det som er igjen virker både velkjent og absurd, og det stiller spørsmål til vår evne til å forstå oss selv.  

 Han er utdannet ved Konsthögskolan i Malmö og Kunstakademiet i Trondheim. Han har hatt en rekke separat- og gruppeutstillinger, blant annet ved Sørlandets Kunstmuseum, Kunstnernes hus, Akershus Kunstsenter, Bærum Kunsthall og Northen Gallery of Contemporary arts. Hans arbeider er kjøpt inn av blant annet DLA Piper og NRK.

 Velkommen til utstillingsåpning fredag 28. Juni kl. 18.00 – 20.00, Fridtjof Nansens plass 6 (ved rådhuset)

Earlier Event: January 31
Peace Is In Front Of Your Eyes
Later Event: September 12
Androgyne Gymnastic City