Back to All Events

"Opprinnelsens aktive fravær"


"Opprinnelsens aktive fravær” 
Erik Pirolt

 

Utstillingsåpning "Opprinnelsens aktive fravær" Lørdag 1. oktober kl. 14.00 - 16.00, i Thorvald Meyersgate 51 (indre gård)
Utstillingsperiode: 1.10.16 - 23.01.16

Erik Pirolt (f. 1977) bor og arbeider i Kristiansand. Han er utdannet ved Kunstakademiene i Trondheim og Oslo, og ble uteksaminert fra Kunstakademiet i Oslo i 2008. 

Utstillingens hovedfokus ligger på helt nye, personlige skulpturer av kunstneren. Ingen av verkene har tidligere vært vist i Oslo. Enkelte av arbeidene har Pirolt jobbet med over flere år i produksjon. Dette er hans tredje utstilling på galleri TM51. I tillegg til hovedutstillingen, vil Pirolt også bli presentert i vårt vindusgalleri TM51 Infill, i Parkveien 5.

"Når kulemannen må dra til månen for å betrakte den sorte urformen, da synger opprinnelsens stemme i takt med dens eget fravær av eksistens."

Konkret tårnføding, hunder som i sin egen sorg lar musklene vokse seg til så store at de ikke kjenner seg selv igjen, slik at du kan indentifisere deg med hunden og bli den innenfra, giraffer som virkelig kan suge, ikkebarnslige betraktninger der du må lage nytt språk for å forholde deg til rommets realitet. Vi gir deg svaret på din opprinnelse." 

Hjertelig velkommen til utstillingsåpning!