Vårprogram på TM51

Det er med stor glede at vi åpner dørene igjen etter nok en vinter med planlegging. Vi ønsker både dere og våren velkommen med en gruppeutstilling og tre separatutstillinger.

Årets første utstilling vil være en salongutstilling på TM51s hovedlokaler i Thorvald Meyers gate 51. Vi ønsker alle velkommen for en titt og hyggelig prat om vår seleksjon av kunstverk. Dette vil være en gyllen mulighet for å se verk av flere av våre kunstnere og nye verk av unge kunstnere, spesielt invitert til vårsalongen.

 

PROGRAM

06. - 21. februar: VÅRSALONG
Gruppeutstilling på TM51 i Thorvald Meyers gate 51
Åpning lørdag 6. februar kl. 12.00 i Thorvald Meyers gate 51

VÅRSALONG er inspirert etter salongformatet og vil vise en rekke verk av våre kjente kunstnere tidligere presentert på TM51, samt flere verk av unge, nye kunstnere. Utstillingen vil by på et stort spekter av uttrykk og vise arbeider innen fotografi, maleri, tegning, skulptur, silketrykk og blandede medier. Det blir en mangfoldig og givende start på det kommende året.

Blant de deltagende kunstnerne er Ane Barstad Solvang, Tommy Høvik, Charlotte Thiis-Evensen, Nina Strand, Øivin Horvei, Markus Brendmoe, Solveig Bergene, Frido Evers, Jim Darbu, Ingrid Eggen, Aurora Sander, Aleksander Stav, Ina Bache-Wiig, Thomas Saenger og flere.

10. mars - 10. april: Ingrid Toogood, Lauv du er
TM51 (Thorvald Meyers gate 51) og TM51 Infill (Parkveien 5)
Åpning torsdag 10. mars kl 19.00 i Thorvald Meyers gate 51

Ingrid Toogood jobber med maleri som medium for å utforske rom i den todimensjonale lerretsflaten. Ved bruk av farge og fragmenterte komposisjoner skaper hun optiske illusjoner som hun igjen bryter ved å understreke flatheten i samme bilde. Til denne utstillingen vil Toogood produsere en større serie malerier med referanse til døgnets ulike stemningsmodus. Disse overflatene vil bli kontrastert med realistisk malte detaljer fra vanitas-maleri. 

Ingrid Toogood (f. 1976), utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, er en Stavanger-basert kunstner som vi har hatt gleden av å presentere tidligere på TM51 i en gruppeutstilling med Ole Martin Lund Bø og Gunnhild Torgersen (26. april - 30 juni 2015). Hun har hatt separat- og gruppeutstillinger ved flere institusjoner både i Norge og i utlandet, som Kunstnernes Hus, Kristiansand Kunsthall, Soft galleri og Artconnexion i Paris. På utstillingen Hvordan lage en hage? ved Stavanger Kunstmuseum i 2015 presenterte hun både en performance med Therese Markhus og en installasjon. Verkene hennes kan finnes i flere samlinger, blant annet Universitetet i Oslo og Statoils kunstsamling.

30. april - 22. mai
Nye arbeider, Markus Brendmoe
TM51 (Thorvald Meyers gate 51) og TM51 Infill (Parkveien 5)
Åpning lørdag 30. april kl. 13.00

Markus Brendmoe er kjent for sine arbeider som utforsker maleri og historie, deriblant hans serie malerier inspirert av Munchs selvportrett med sigar fra 1895. Andre motiver inkluderer frodige kvinnesiluetter og popkulturikonet Kim Kardashian. Brendmoes malerier tar i bruk sterke farger og dristige men flytende penselstrøk på variende overflater. Motivene blir ofte utforsket i serier av fargesprakende malerier. Til utstillingen på TM51 vil Brendmoe produsere en ny stor serie malerier. Mer info kommer. 

Markus Brendmoe (f. 1961) er utdannet ved Atelier Warsinski og Statens Kunstakademi. Han debuterte på Høstutstillingen i 1983 og har siden hatt en rekke separatutstillinger både i Norge og internasjonalt; ved Galleri Brandstrup, Townhouse Gallery i Egypt og Astrup Fearnley Museet for å nevne noen få. Han hadde utstilling sammen med sin lærer Ryszard Warsinski på Soli Brug i april 2015. Forrige gang hans arbeider prydet våre lokaler var ved utstillingen Åpninger I, II, III (5. juni - 1. september 2014). Han er innkjøpt og representert av flere større samlinger i Norge, blant annet Astrup Fearnley Museet, Nasjonalgalleriet og H.K.H. Dronning Sonja kunstsamling.

26. mai - 19. juni
Aleksander Stav
TM51 (Thorvald Meyers gate 51) 
Åpning torsdag 26. mai kl. 19.00

Aleksander Stav jobber med video, installasjon og skulptur. Hans praksis utforsker berøringspunkter mellom natur og teknologi. Til utstillinen Cave In på TM51 i 2012 ble det produsert en naturtro gjenskapning av en gigantisk kampestein som et produkt av to år med søken etter den perfekte originale kampestein via grundige studier av satelittbilder fra hele landet. I andre arbeider har Stav laget plastskulpturer av hvaler i varierende størrelser. Med referanse til menneskets kunstige syn på naturen og hvordan naturen ofte blir fremstilt som noe traumatisert eller traumatiserende, blir resultatet et forskjønnet og melankolsk bilde av hvalen. Hans skulpturer viser ofte til en forskjøvet virkelighet og menneskapt konsept av naturen. Til utstillingen som åpner i april 2016 vil Stav presentere en helt ny serie skulpturer, blant annet en ny serie idealiserte dyreskulpturer i epoxy.

Aleksander Stav (f. 1983) fullførte sin mastergrad ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen i 2009. Han har siden 2005 hatt flere utsmykninger, og stilt ut både i Norge og i utlandet, blant annet på Noplace, Bergen Kunsthall og har deltatt i det prestisjetunge Armory Show i New York.