Back to All Events

Clumsy Stringency


ClumsyStringency-l.jpg

Galleri TM51 har gleden av å vise Dag Erik Leversby ( f. 1952 ) på begge våre to visningssteder.

På den nye utstillingen hos Galleri TM51 fortsetter han prosjektet «Clumsy Stringency» påbegynt i 2016 på Trafo Kunsthall . Ordlyden i denne tittelen er en sammenstilling av to tilsynelatende motsetningspar. «Clumsy» som det kjeitete, klønete og utilpassede mot «Stringency» som det korrekte og velfungerende.

I «Clumsy Stringency» har noen begreper vært førende; ledighet, åpenhet og en rå tilnærming - koblet med en forståelse for hvordan en to-dimensjonal billedflate håndteres. Leversby søker en indre dynamikk der positiv/negativ form og rom arbeider med og mot hverandre. Ved å koble disse ulike motivene sammen med et indre trykk skaper Leversby en ny og frisk tilnærming til mediet.

Dag Erik Leversby er representert i flere offentlige og private samlinger, bl.a. Astrup Fearnley Museet, Nasjonalmuseet for kunst og H.M. Dronning Sonjas samling.
Dag Erik Leversby bor og arbeider i Oslo. 

 

Earlier Event: December 14
Life is a drag
Later Event: June 6
Hmmm, trykk og skulpturer er det?